Kamuoyuna duyurulur...

06.04.2021 Salı günü İlimiz Mahalli Basınında yer alan bir haber üzerine Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, açıklama gereği duymuştur.

"06.04.2021 Salı günü İlimiz Mahalli Basınında yer alan bir haber üzerine açıklama gereği doğmuştur.

Keskin Belediye Meclisi 06.04.2021 Salı günü 14.00’da 5393 Sayılı Kanunun 20. Maddesi uyarınca olağan toplantısını yapmıştır.

Gündem de bulunan maddelerden 5393 Sayılı Kanunun 33. Maddesi uyarınca Encümen Üye Seçimi yapılmıştır. Belediye Başkanı’nın üye tekliflerini almasından sonra gizli oylama yapılmıştır. Yapılan gizli oylama sonucu AK Parti’den Etem Karaca, İYİ Parti’den Hacı Dinç en fazla oy alarak bir yıl süre ile daimi encümen üyesi olarak seçilmiştir.

Oylamada İYİ Partiden Hacı Dinç, Gürsel Demirel, AK Partiden Etem Karaca ve Milliyetçi Hareket Partisinden Aydın Kayalak lehine oy kullanılmıştır.

Yapılan gizli oylamaya Belediye Başkanı veya diğer meclis üyelerinin bir tesiri olması mümkün değildir. Kaldı ki encümen üyesi seçimi öncesi Belediye Başkanı tüm meclis üyelerinden teklif istemiştir. Milliyetçi Hareket Partisi üyelerinden her hangi bir öneri, teklif veya talep gelmemiştir.

Göreve geldiğimiz tarihten itibaren Belediyemizde ve ilçemizde huzuru ve sükûnu sağlamak için tam gücümüzle çalışıyoruz. Bu şekilde bir haber yapılması bizleri fazlasıyla üzmüştür.

Yapılan haberler tamamen kasıtlı ve art niyetlidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." dedi.